Kókuszos keksztekercs

default user icon
5 3.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 kg háztartási keksz
  • 1 liter tea
  • 1 üveg sárgabarack lekvár (kb. 3,5 dl)
  • 10 dkg kakaópor (instant nem jó)
  • 1 csomag mazsola
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
  • A krémhez:
  • 50 dkg margarin
  • 1 csomag kókuszreszelék
  • 50 dkg porcukor
  • vaníliaaroma

Elkészítés

    Elkészítés: A kekszet diódarálón finomra ledaráljuk, hozzáadjuk a mazsolát, a kakaóport, a gyömbért, a szerecsendiót. Összekeverjük a lekvárral és annyi teával, hogy jól gyúrható, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, hogy ne maradjon benne sehol sem kakaó- vagy kekszcsomó.

    A krémhez a margarint a porcukorral és ízlés szerinti vaníliaaromával habosra keverjük, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket, melyből előzőleg egy keveset félretettünk.
    A tésztából 4-6 cipócskát formázunk, majd fél cm vastagra kinyújtjuk, lehetőleg téglalap formára. A krémből ugyanilyen vastagságban kenünk rá, és feltekerjük, mint a kalácsot. A végeket alaposan összenyomkodjuk. Az így kapott rudacskákat a félretett kókuszreszelékben meghempergetjük, és egyenként fóliába csomagolva a hűtőben legalább 6 órát, de még jobb, ha egy éjszakát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
    Ha igazítani akarunk a formáján, fóliázás után, hűtés előtt még megtehetjük.
    Amennyiben marad tészta, melybe nem jut krém, apró golyócskákat formázunk belőle, és kókuszreszelékben meghempergetve kínáljuk.

    Tálalás: 0,5-1 cm vastag, ferde szeleteket vágunk belőle, és csigavonalban egy tálra helyezzük.

Megjegyzés

Tudom, valóságos kalória bomba, de ajánlom mindenkinek névnapi, szülinapi partikra, zsúrokra, ha nincs kedvünk sütögetni, csak hamar összedobni valami finom, mutatós édességet.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Fábics Zsuzsanna 5 évvel ezelőtt
Nagyon ízlett a tekercs, bár nem ilyen nagy adagba készítettem, illetve én gyengére főzött kávéval készítettem tea helyett. Isteni finom volt, a vendégeimnek is ízlett! Köszi
NR 10 évvel ezelőtt
Én a tartósság miatt készítem teával, tovább eláll, de valóban, így tejérzékenyek is fogyaszthatják. A legfinomabb a barackteás változat.
erzsi42 10 évvel ezelőtt
Köszi! jól hangzik.ki fogom próbálni!
Kobak kajálda 10 évvel ezelőtt
Hello!Tea helyett gyengére főzött kávéval is készítheted, akkor sokkal finomabb lesz.De ha már teával csinálod, akkor sárgabarack gyümölcsteával a leg fincsibb!
erzsi42 10 évvel ezelőtt
Bocsi,de nekem ez a tea nagyon furcsa.Általában tejjel szokás az ilyen sütiket készíteni.Vagy ez csak a tejérzékeny változat? Esetleg a tartósság miatt kell?

Hasonló Receptek

Magazin