Részletes receptkereső »

Nyár van, nyár!

Hasznos

Válogatások

Blogok

Hozzávalók szerint

Fogások

Ésatöbbi

Diéták

Italok

Kikapcsolódás

RECEPT

« vissza

Kókuszos keksztekercs

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Kókuszos keksztekercs

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 92
  • Elküldve: 19

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 1 kg háztartási keksz
  • 1 liter tea
  • 1 üveg sárgabarack lekvár (kb. 3,5 dl)
  • 10 dkg kakaópor (instant nem jó)
  • 1 csomag mazsola
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
  • A krémhez:
  • 50 dkg \"Vénusz sütőmargarin
  • 1 csomag kókuszreszelék
  • 50 dkg porcukor
  • vaníliaaroma

Elkészítés:

A kekszet diódarálón finomra ledaráljuk, hozzáadjuk a mazsolát, a kakaóport, a gyömbért, a szerecsendiót. Összekeverjük a lekvárral és annyi teával, hogy jól gyúrható, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, hogy ne maradjon benne sehol sem kakaó- vagy kekszcsomó.

A krémhez a margarint a porcukorral és ízlés szerinti vaníliaaromával habosra keverjük, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket, melyből előzőleg egy keveset félretettünk.
A tésztából 4-6 cipócskát formázunk, majd fél cm vastagra kinyújtjuk, lehetőleg téglalap formára. A krémből ugyanilyen vastagságban kenünk rá, és feltekerjük, mint a kalácsot. A végeket alaposan összenyomkodjuk. Az így kapott rudacskákat a félretett kókuszreszelékben meghempergetjük, és egyenként fóliába csomagolva a hűtőben legalább 6 órát, de még jobb, ha egy éjszakát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
Ha igazítani akarunk a formáján, fóliázás után, hűtés előtt még megtehetjük.
Amennyiben marad tészta, melybe nem jut krém, apró golyócskákat formázunk belőle, és kókuszreszelékben meghempergetve kínáljuk.

Tálalás: 0,5-1 cm vastag, ferde szeleteket vágunk belőle, és csigavonalban egy tálra helyezzük.

Megjegyzés:

Tudom, valóságos kalória bomba, de ajánlom mindenkinek névnapi, szülinapi partikra, zsúrokra, ha nincs kedvünk sütögetni, csak hamar összedobni valami finom, mutatós édességet.

A receptet Taci küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 5 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 5. GZsuci
    2011. január 11. (kedd) 14:49
    Nagyon ízlett a tekercs, bár nem ilyen nagy adagba készítettem, illetve én gyengére főzött kávéval készítettem tea helyett. Isteni finom volt, a vendégeimnek is ízlett! Köszi
    GZsuci szerint a recept: Gyenge Közepes Finom Nagyon finom Lakoma
Receptválogatás
Nyári kedvencünk: a lángos
Strandon vagy piacon kihagyhatatlan, de néha otthon is érdemes lángost készíteni! Kefires, joghurtos, burgonyás, káposztás változatban is nagyon finom, akár magában, akár tejföllel, sajttal, fokhagymával. !
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Rizses csirketorta Rizses csirketorta
Joghurtos öntet gyroshoz Joghurtos öntet gyroshoz
Paradicsomos-paprikás csirke szélesmetélttel Paradicsomos-paprikás csirke szélesmetélttel
Töltött padlizsáncsónakok Töltött padlizsáncsónakok
Áfonyaszörp és áfonyalekvár Áfonyaszörp és áfonyalekvár
Vargányás szűzpecsenye fűszeres újburgonyával Vargányás szűzpecsenye fűszeres újburgonyával
Ájult imám fahéjas töltött padlizsánja Ájult imám fahéjas töltött padlizsánja
Korianderes-kókusztejes kukoricaleves Korianderes-kókusztejes kukoricaleves
Kókuszos fagyikehely Kókuszos fagyikehely
Swimming pool koktél II. Swimming pool koktél II.
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122430_gorenje-110.jpg Vajon meddig marad friss a hűtőben a vasárnapi ebédünk?

Azt már biztosan kimondhatjuk, van különbség hűtés és hűtés között, azaz valósággá vált a fogalom: az egészség-megőrző…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117501_oszibarack-110.jpg Bársonyos és illatos: az őszibarack

Már június végén érni kezdenek az első hazai fajták, és egészen szeptember végig találkozni lehet a sárga- és fehérhúsú, lédús és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122443_fetagolyok-110.jpg Diós fetagolyók petrezselyem-köntösben

A nyári konyhában az az egyik legnagyszerűbb, hogy az ember hihetetlenül kreatívvá válik a friss alapanyagokból, relatíve kis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122422_joghurttorta-110.jpg Krémes és hűsítő joghurttorta

A joghurttorta ideális édesség lehet a meleg nyári napokon, sőt a nagyobb mennyiségű benne található joghurtnak köszönhetően még…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122415_froccs-110.jpg Frissítő fröccs-variációk

A nyári meleg elengedhetetlen itala a vízzel hígított bor, vagyis a fröccs, amely hűsít, szomjat olt és finoman zsongít. Erre már…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122436_parizsi-110.jpg Parizerből párizsi – a legendás felvágott

A párizsi régóta megkerülhetetlen eleme a hűtőpultoknak. A szép emlékű parizer helyett ma már főleg az olcsó és kissé…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122396_kapor-110.jpg Kedvencünk, a kapor

A kapor a magyar konyha megkerülhetetlen fűszere, amely főleg a nyári, szezonális fogásokban jut érvényre, de sokféle ételünkbe…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117277_sargadinnye-110.jpg Sárgadinnye, az egészséges desszert

Illatos, csábító formájú gyümölcs, a globalizációnak köszönhetően lassan egész évben az asztalunkra kerül, mégis igazi szezonja a…

Napi tipp
A sült csirke univerzális fogás. Ehetjük frissiben, körettel, adhatjuk salátával, friss kenyérrel, de fogyaszthatjuk hidegen salátákban, szendvicsben is. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept