Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos-kekszes őzgerinc

15 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A kókuszos réteghez:
  • 5 dl tej
  • 5 ek cukor
  • 3 ek liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 2 tk zselatin
  • A kakaós töltelékhez:
  • 30 dkg keksz
  • 1,7 dl víz
  • 15 dkg porcukor
  • 3 ek kakaópor
  • 20 dkg margarin vagy vaj
  • 1 ek rum

Elkészítés

  1. Egy kevés tejben csomómentesre keverjük a lisztet. A többi tejet felforraljuk a cukorral, majd hozzáadjuk az elkevert lisztet. A tűzről levéve belekeverjük a vaníliás cukrot.
  2. Egy kevés langyos vízben feloldjuk a zselatint, és ezt is a tejes masszához öntjük, végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
  3. Félretesszük a kókuszos massza negyedét. Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk, és belenyomkodjuk a kókuszos masszát úgy, hogy az oldalára is kerüljön.
  4. A kakaós réteghez a keksz felét apróra tördeljük, a másik felét ledaráljuk. A vizet, a porcukrot, a kakaót és a vajat egy edénybe tesszük, és 5 percig főzzük. A végén hozzáöntjük a rumot, majd jól elkeverjük a keksszel.
  5. A kókuszos masszára rátnyomkodjuk a kakaósat, a végén a tetejére kenjük a maradék kókuszosat. Néhány órát a hűtőben pihentetjük, majd egy tálcára kiborítva, felszeletelve tálaljuk. 

Megjegyzés

Nagyon finom, és könnyen elkészíthető finomság!! :) - Szepi Ági

Ezek is érdekelhetnek

Friss