Elkészítés: A tésztához a tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük. Ezután kanalanként hozzákeverjük a réteslisztet és a kókuszreszeléket. Egy körülbelül 30x19 cm-es kikent, liszttel beszórt tepsibe öntjük, és 25-30 perc alatt közepesen forró sütőben (180 fok) megsütjük. Vigyázat, mert hamar leég!
A krémhez 2,5 dl hideg tejben elkeverjük a pudingport, hozzákeverjük a tojássárgákat. A többi tejet felforraljuk, hozzákeverjük a cukrot és a hidegen elkevert pudingot, végül kemény krémmé főzzük. A margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingkrémet, és jól összedolgozzuk.
A kihűlt tésztára halmozzuk a krémet, szépen leszélezzük, elsimítjuk.
A mázhoz a margarint gőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaóport és felfőzzük. Így melegen egyenletesen rádolgozzuk a krémre. Hideg helyen 5-6 órát állni hagyjuk.
Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel
felszeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre