Elkészítés: A tojásfehérjét felverjük félig habbá, hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet, majd kemény habbá verjük. Alig keverve, hogy a hab össze ne essen, hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Kikent tepsibe kb. 25 habcsókot formálunk, és betesszük az előmelegített sütőbe. 160 fokon (kb. 15 percig) addig sütjük, amíg szép pirosodó színt nem kapunk. Majd lezárjuk a tüzet, de a habcsókokat még benne hagyjuk száradni. A habcsókokat rátesszük egy rácsra. Az étcsokiba töltjük az evőkanál olajat, és víz fölött megolvasztjuk. Ráöntjük a megolvadt csokoládét.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre