A tejet és a tejszínt egy serpenyőbe öntjük, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a cukrokat, majd kevergetve felforraljuk. Ezután kevergetve főzzük 1-2 percig, majd levesszük a tűzről.
A tűzről levéve, állandó keverés mellett hozzáadjuk a porzselatint, majd kézi habverővel addig keverjük, még a zselatin teljesen feloldódik. Ezután poharakba öntjük, majd hűlni hagyjuk. Végül a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
A gránátalmát kimagozzuk úgy, hogy a fehér, hártyás rész ne kerüljön a magok közé. A vizet felforraljuk a porcukorral és a citromlével. Amikor felforrt, levesszük a tűzről, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a zselatint. Addig keverjük, amíg a zselatin teljesen feloldódik, majd hozzákeverünk pár csepp piros ételfestéket. Ezután hozzákeverjük a gránátalmamagokat, majd teljesen lehűtjük, de nem hagyjuk megdermedni.
A hűtőből kivesszük a poharakat, majd a teljesen megdermedt kókuszos rétegre rákanalazzuk a gránátalmát. Ezután visszatesszük a hűtőbe, minimum 1 órára.
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a panna cottát a hűtőből, majd ízlés szerint szórjuk meg kókuszcsipsszel vagy kókuszreszelékkel, és úgy kínáljuk. - kgizike
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!