Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos-gránátalmás panna cotta

30 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • A kókuszos részhez:
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 4 dl tej
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 ek barna cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 tk zselatin (por)
  • A gránátalmás részhez:
  • 1 db gránátalma
  • 1 ek porcukor
  • 1/2 db citrom leve
  • 2 dl víz
  • 20 g zselatin (por)
  • 4-5 csepp piros ételfesték

Elkészítés

  1. A tejet és a tejszínt egy serpenyőbe öntjük, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a cukrokat, majd kevergetve felforraljuk. Ezután kevergetve főzzük 1-2 percig, majd levesszük a tűzről.
  2. A tűzről levéve, állandó keverés mellett hozzáadjuk a porzselatint, majd kézi habverővel addig keverjük, még a zselatin teljesen feloldódik. Ezután poharakba öntjük, majd hűlni hagyjuk. Végül a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
  3. A gránátalmát kimagozzuk úgy, hogy a fehér, hártyás rész ne kerüljön a magok közé. A vizet felforraljuk a porcukorral és a citromlével. Amikor felforrt, levesszük a tűzről, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a zselatint. Addig keverjük, amíg a zselatin teljesen feloldódik, majd hozzákeverünk pár csepp piros ételfestéket. Ezután hozzákeverjük a gránátalmamagokat, majd teljesen lehűtjük, de nem hagyjuk megdermedni.
  4. A hűtőből kivesszük a poharakat, majd a teljesen megdermedt kókuszos rétegre rákanalazzuk a gránátalmát. Ezután visszatesszük a hűtőbe, minimum 1 órára.

Megjegyzés

Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a panna cottát a hűtőből, majd ízlés szerint szórjuk meg kókuszcsipsszel vagy kókuszreszelékkel, és úgy kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss