Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos-epres tejberizs

50 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A kókuszos-epres tejberizs elkészítéséhez a rizst legalább két vízben mossuk meg, és alaposan csepegtessük le. Ezután adjuk hozzá a kókuszitalt és a tejszínt, melegítsük forráspontig, majd vegyük kisebbre a hőfokot, és szép lassan főzzük puhára. Főzés közben többször keverjük meg, majd kóstolással ellenőrizzük, hogy kellően megpuhultak-e a rizsszemek (amennyiben szükséges, még egy kevés tejet önthetünk hozzá főzés közben).
  2. Amikor a rizs puhára főtt, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd óvatosan keverjük össze. Ezután kanalazzuk bele a fagylaltos kelyhekbe vagy pohárba.
  3. Az epret folyó víz alatt alaposan mossuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Egy serpenyőbe tegyük bele a feldarabolt epret, szórjuk meg a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, adjuk hozzá a lereszelt citromhéjat, majd néha óvatosan megkeverve pároljuk pár percig.
  4. Ezután a poharakban lévő kókuszos tejberizsre kanalazzuk rá az epret, majd hagyjuk hűlni. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön. 

Megjegyzés

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből az epres tejberizst, hagyjuk kicsit felmelegedni hogy ne legyen túl hideg, majd úgy kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss