A kókuszos-epres tejberizs elkészítéséhez a rizst legalább két vízben mossuk meg, és alaposan csepegtessük le. Ezután adjuk hozzá a kókuszitalt és a tejszínt, melegítsük forráspontig, majd vegyük kisebbre a hőfokot, és szép lassan főzzük puhára. Főzés közben többször keverjük meg, majd kóstolással ellenőrizzük, hogy kellően megpuhultak-e a rizsszemek (amennyiben szükséges, még egy kevés tejet önthetünk hozzá főzés közben).
Amikor a rizs puhára főtt, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd óvatosan keverjük össze. Ezután kanalazzuk bele a fagylaltos kelyhekbe vagy pohárba.
Az epret folyó víz alatt alaposan mossuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Egy serpenyőbe tegyük bele a feldarabolt epret, szórjuk meg a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, adjuk hozzá a lereszelt citromhéjat, majd néha óvatosan megkeverve pároljuk pár percig.
Ezután a poharakban lévő kókuszos tejberizsre kanalazzuk rá az epret, majd hagyjuk hűlni. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön.