Elkészítés: A lisztet összekeverjük a cukorral és a sütőporral, majd hozzáadjuk a margarint, jól elmorzsoljuk. Ezután beletesszük a tojássárgáját, összegyúrjuk.
Egy közepes méretű tepsibe sütőpapírt teszünk, belehelyezzük a kinyújtott tésztát (én a sütőpapíron nyújtottam ki és úgy tettem a tepsibe). A tepsiben lévő tésztát 10 percre hűtőbe tesszük.
Közben a sütőt bemelegítjük, és a tésztát közepes hőmérsékleten 15 percig elősütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd eperdzsemmel ízlés szerint megkenjük.
A habhoz a tojások fehérjét a fokozatosan hozzáadott cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a kókuszreszeléket. Végül a kókuszos habot a dzsem tetejére kenjük, majd visszahelyezzük a sütőbe, és közepes lángon még kb. 30 percig sütjük, hogy a teteje szép piros legyen.
A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd tálalás előtt ízlés szerint felszeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre