Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos-eperdzsemes szelet

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 16 dkg margarin
  • 7 dkg porcukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 tojássárgája
  • A kókuszhabhoz:
  • 12 dkg porcukor
  • 3 tojásfehérje
  • 27 dkg kókuszreszelék
  • Valamint:
  • eperdzsem ízlés szerint

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet összekeverjük a cukorral és a sütőporral, majd hozzáadjuk a margarint, jól elmorzsoljuk. Ezután beletesszük a tojássárgáját, összegyúrjuk.

Egy közepes méretű tepsibe sütőpapírt teszünk, belehelyezzük a kinyújtott tésztát (én a sütőpapíron nyújtottam ki és úgy tettem a tepsibe). A tepsiben lévő tésztát 10 percre hűtőbe tesszük.

Közben a sütőt bemelegítjük, és a tésztát közepes hőmérsékleten 15 percig elősütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd eperdzsemmel ízlés szerint megkenjük.

A habhoz a tojások fehérjét a fokozatosan hozzáadott cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a kókuszreszeléket. Végül a kókuszos habot a dzsem tetejére kenjük, majd visszahelyezzük a sütőbe, és közepes lángon még kb. 30 percig sütjük, hogy a teteje szép piros legyen.

A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd tálalás előtt ízlés szerint felszeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss