Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos datolyatorta

MME MME
90 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tortaformát vékonyan kikenjük a kukoricacsíraolajjal, és megszórjuk a liszttel. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. 
  2. A lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket összekeverjük. A tojásokat, a sót, a porcukrot, a vaníliáscukrot és a reszelt citromhéjat jó habosra verjük legalább 10 percen keresztük. Óvatosan belekeverjük a lisztkeveréket és az apróra vágott datolyát, majd a kukoricacsíraolajat. 
  3. A masszát a tortaformába töltjük, majd az alsó sínre helyezve 1 órán keresztül sütjük. Kivesszük a sütőből, 10 percig pihentetjük, majd kiborítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A hófehér bevonóhoz a tojásfehérjét a sóval felverjük, és hozzáadjuk a kristálycukrot úgy, hogy jó kemény legyen. Vékonyan, kicsit hullámosan bevonjuk vele a tortát, és 220 fokon 3-4 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés

A tortaforma 24 cm átmérőjű.

Fotó és recept: Glatz - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss