A datolyát megmossuk, egy kis tálba tesszük, majd leöntjük meleg vízzel és addig áztatjuk, amíg megpuhul.
A puha datolyákat lecsepegtetjük, majd a többi hozzávalóval együtt egy aprítóba tesszük, és felaprítjuk. Kiöntjük a gépből a masszát, és ha szükséges, a datolya áztató vízből hozzáteszünk annyit, hogy formázható, krémes állagú legyen.
A masszából golyókat formázunk, és majd mindegyiket kókuszreszelékbe forgatjuk.
Sokszor kérdezik a jógások, mit eszek, ha édességet kívánok... Leggyakrabban datolya-kókusz kombinációt. :) Ez nagyon jó energiát ad a testnek és nagyon egészséges. A kókuszos datolyagolyót készítheted vendégvárónak, ajándéknak vagy csak úgy, a hétköznapokra energiabombának vagy ha éppen megnő az édesség utáni vágyad. :) - vitaik
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!