Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos kosárka

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 4 db tojás
  • 1 db citrom
  • 2 ek tejföl
  • A töltelékhez:
  • 4 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • baracklekvár

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a porcukorral, majd hozzáadjuk a lágy margarint, a tojások sárgáját, a citrom reszelt héját és a tejfölt. Alaposan összedolgozzuk a tésztát és fél órára hűtőbe tesszük. Addig elkészítjük a kókuszos kosárka töltelékét.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd apránként, hozzáadjuk a porcukrot, végül a kókuszreszeléket is belekeverjük.
  3. A tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd köröket szaggatunk, amivel a kosárkákat kibéleljük. A tésztába baracklekvárt teszünk és rákanalazzuk a kókuszos masszát.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük, majd 180 fokon, 30 perc alatt készre sütjük. Amint kihűlt, könnyen ki tudjuk borítani a formából. Porcukorral meghintve tálaljuk.

    MÉG TÖBB ISTENI KÓKUSZOS RECEPT >>>  

13 KOSÁRKA, AMIT A NAGYINÁL ETTÉL>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss