Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos-csokoládés kocka

45 perc
egyszerű
költséges
16 adag
Hozzávalók
  • A kókuszos réteghez:
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 40 dkg sűrített tej
  • A tésztához:
  • 15 dkg finomliszt
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg margarin (hideg)
  • 2 db tojás
  • A mázhoz:
  • 35 dkg csokoládé
  • 12.5 dkg mogyoró vaj

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra és egy kisebb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. A kókuszreszeléket összekeverjük a sűrített tejjel, majd félretesszük. A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, belemorzsoljuk a hideg margarint, majd hozzákeverjük a felvert tojásokat és egyneművé gyúrjuk. A tésztát a tepsibe elegyengetjük, majd 6 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, megkenjük a kókuszos töltelékkel, és visszatesszük a sütőbe kb. 20 percre, illetve amíg szépen megbarnul a teteje.
  3. A krémhez vízgőz fölött megolvasztjuk a mogyoróvajat és a csokoládét, majd miután megsült a süti, rákenjük a kókuszos rétegre. Néhány órára vagy egy egész éjszakára hideg helyre vagy a hűtőbe tesszük, hogy a csokiréteg a tetején teljesen megdermedjen.

11 BOMBAJÓ KÓKUSZOS SÜTEMÉNY 30 PERC ALATT! >>>

AZ 5 LEGFINOMABB ÉS LEGEGYSZERŰBB KÓKUSZOS SÜTI >>>

13 KÓKUSZOS DESSZERT A POFONEGYSZERŰTŐL A KLASSZIKUSIG >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss