Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos-csokis ünnepi szelet

45 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 20 dkg olvasztott vaj
  • 4 ek kakaópor
  • 18 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csipet só
  • 1 tk kókuszaroma
  • 30 dkg liszt
  • 4 ek kókuszreszelék
  • A krémhez:
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • A tetejére:
  • 10 dkg étcsokoládé (tortabevonó)
  • 2 ek étolaj
  • 2-3 csepp rumaroma

Elkészítés

  1. A cukrot habosra keverjük a tojásokkal, hozzáadjuk a vajat és a kókuszaromát, majd belekeverjük az előzőleg elkevert kakaót, sütőport, sót, lisztet és kókuszreszeléket. Alaposan összedolgozzuk, és a tésztát egy közepes méretű, sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.
  2. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket. Ha a tészta megsült és kihűlt, kettévágjuk és megkenjük a kókuszos krémmel.
  3. Gőz felett felolvasztjuk a csokoládét az étolajjal, ízesítjük pár csepp rumaromával, és egyenletesen elsimítjuk a sütemény tetején. Néhány órát hideg helyen pihentetjük, majd egy éles késsel felszeleteljük. Ízlés szerint tejszínhabbal vagy kókuszreszelékkel díszíthetjük.

Megjegyzés

A kókusz és a csokoládé nagyon jól harmonizál egymással, ezért kombináltam ezt a két ízt ebben a süteményben, és nagyon finom lett az eredmény.

A sütit kókuszreszelékkel is megszórhatjuk, mielőtt teljesen megdermed a csoki. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss