Keress receptre vagy hozzávalóra

Kókuszos-csokis kifli

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 2 db tojássárgája
  • 20 dkg margarin (hideg)
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3-5 dkg margarin (a forma kikenéséhez)
  • 12 dkg étcsokoládé
  • 1 ek étolaj
  • 5-6 dkg kókuszreszelék

Elkészítés

    1. Margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalóit is hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk. Folpackba csomagoljuk és kb. 15 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
    2. A tésztát ujjnyi vastagságú hengerekké formáljuk, majd abból kb. 4-5 cm-es darabokat vágunk, és a margarinnal kikent formákba nyomkodjuk.
    3. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 12 percig sütjük (akkor jó, mikor a széle kissé kezd barnulni). A kihűlt formákból kikocogtatjuk a megsült tésztákat.
    4. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, hozzákeverjük az olajat. A kiflik végeit belemártogatjuk a csokiba,  utána belehempergetjük a kókuszreszelékbe.
    5. Egymás mellé, sütőpapírra téve hagyjuk, hogy a csokoládé megszilárduljon.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek