Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos csirke fűszeres sütőtökkel

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 db csirkecomb vagy -mell
  • 1 hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • diónyi friss gyömbér reszelve
  • bors
  • 7 dkg tea vaj
  • 2-3 dkg kókuszreszelék
  • ételízesítő
  • A tökhöz:
  • 1 db sütőtök
  • 1/2 kiskanál őrölt gyömbér
  • 1/2 kiskanál őrölt szegfűszeg
  • 1/2 kiskanál őrölt fahéj
  • 10 szem ánizsmag
  • 1 db csillagánizs őrölve
  • 2 kiskanál pisztácia durvára törve (el is maradhat)

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecombokat lemosom, és ételízesítős vízben 10 percig előfőzöm. Kiveszem a vízből, sózom, borsozom, és az alábbi masszával bekenem: reszelt hagyma, fokhagyma, friss gyömbér.

Egy tepsibe szétnyomkodom a teavajat, rápakolom a csirkecombokat, megszórom kókuszreszelékkel, és alufóliával letakarva 70 percig sütöm 200 fokon, majd leveszem az alufóliát, meglocsolom a vajas lével, és pár percig pirítom tovább.

A tököt megmosom, félbevágom, kimagozom és alufóliára téve, tepsiben kb. 20 percig elősütöm.

A fűszerkeveréket összeállítom, a tököt még felezem (előtte nagyon kemény volt, de most már puha és levet is eresztett), és megszórom a fűszerekkel. Visszatolom a sütőbe, és kb. 10 percig sütöm még 180 fokon.

A kókuszos csirkét a fűszeres sült tökkel és párolt rizzsel tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss