Kókuszos csiga

default user icon
10 4.2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt,
  • 20 dkg margarin,
  • 2 dkg élesztő,
  • 4 tojássárgája,
  • 1 evőkanál cukor,
  • csipet só
  • Töltelékhez:
  • 4 tojásfehérje,
  • 20 dkg porcukor,
  • 20 dkg kókuszreszelék

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is. Ezeket összegyúrjuk, és késfoknyi vastagra kinyújtjuk.

    A töltelékhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, belekeverjük a porcukrot és a kókuszreszeléket. A krémmel megkent tésztát ujjnyi csíkokra vágjuk és feltekerjük.

    Megsütjük, és ha kihűlt, vaníliás porcukorba mártjuk.

    Töltelékbe a kókuszreszelék helyett tehetünk darált diót és kakaóport.

Megjegyzés

Nekem sosem elég ennyi töltelék, mindig több tojásfehérjét használok fel hozzá.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Erricca 2 évvel ezelőtt
Nagyon jó a recept, épp most sült ki. :) Annyit fűznék hozzá, hogy a tej mennyisége és a sütési idő nincs megadva. A töltelékbe én kakaót nem kevernék, mert azonnal leesik tőle a tojásfehérje hab. Nekem 160-170 fokon 30 perc sütés kellett.
Porga Szilvia 5 évvel ezelőtt
Ezt a receptet én is még a nagymamám megsárgult füzetéből másoltam ki. Én a megkent tésztát feltekerem és 1,5-2 cm-ként egy cérnaszál segítségével, a tekercs köré tekerem és szorítom, szeletelem, így nem lapul el, szép kerek csigáim lesznek. Próbáljátok csak ki más tekercseknél is.
Kiss Mariann 5 évvel ezelőtt
tigris1! Örülök, hogy ízlett! Nekem is az egyik kedvencem, nagymamám sütötte gyakran. Ha az elnyújtott, töltelékkel megkent tésztát éles késsel csíkokra vágod és utána tekered fel egyenként, nem fog kifolyni a töltelék. Szerintem sokkal szebb csigákat lehet így készíteni és nem is sokkal időigényesebb.
Nagy Katalin 6 évvel ezelőtt
Kislány koromban ettem ilyet utoljára és nagyon örültem, amikor megláttam a receptet. :) Ma meg is sütöttem! Nagyon finom. Egy problémám van ezekkel a csigákkal, nekem mindig kifolyik a töltelék, amikor szeletelem fel. Kinézetre nem olyan szépek így, de finomak! Köszi a receptet!!
Mohácsi Edit 8 évvel ezelőtt
Még egy javaslat a fehérjét gőz felett verjétek fel, mert akkor sokkal kiadósabb, jobban is sül.
Mohácsi Edit 8 évvel ezelőtt
Nekem is kedvencem ez a süti, de én még sose halottam, hogy valaki előbb vágja csíkokra, és aztán tekeri fel, mert ezt ugyanúgy szoktuk csinálni mint a bejglit, csak feltekerés után vágjuk csíkokra és úgy fektetjük a tepsibe, úgy a krém sem maszatolódik el. Amúgy inyencek próbálják ki egyben megsütni, mint a bejglit, tojással megkenve a tetejét, mert úgy is isteni finom, én már kipróbáltam.
Mandy85 9 évvel ezelőtt
Nagyon finomra sikerült, bár porcukor helyett rendessel készítettem. Nagyon ízlett mindenkinek!!
zsofi 10 évvel ezelőtt
kedves Mariann! Tetszik a recepted, de lenne egy kérdésem.: A leírásból nem maradt ki a tészta kelesztése? Üdv.
Lőrinczné Molnár Edit 10 évvel ezelőtt
Az egész család imádta! Azóta már többször legyártottam, diós és kakaós töltelékkel is.
Schwannerné Fülöp Hajnalka 12 évvel ezelőtt
Fantasztikusan szuper ez a süti, és relatív egyszerű is!! A gyerekeimmel együtt odavagyunk érte, most már nem is kell a péknél venni majd a csiga-péksütiket! Aki tud egyéb "töltelék-ötleteket", írja meg!! Pl: a kakaós vagy fahéjas csiga töltelékét hogy célszerű elkészíteni?? Köszi!

Hasonló Receptek

Magazin