Kókuszos csiga IV.

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 3 tojássárgája
  • 3 dkg élesztő
  • tej
  • cukor
  • A töltelékhez :
  • 3 tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 15 dkg kókuszreszelék

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt kevés langyos tejjel és cukorral felfuttatom, és a többi hozzávalóval együtt összegyúrom (nem szoktam kovászt készíteni). 3 cipóra osztom. Kicsit hagyom pihenni, közben megcsinálom a tölteléket.

    A tojásfehérjét a porcukorral gőz felett jó kemény habbá verem. Végül beleforgatom a kókuszreszeléket.

    A tésztát téglalap alakúra kinyújtom, kb. 5-6 mm vékonyra. Megkenem a kókuszos tojáshabbal, feltekerem viszonylag szorosan. Majd ujjnyi vastag karikákra vágom jó éles késsel, különben összenyomódik.

    Sütőpapírral bélelt gáztepsin 4-5 fokozaton (közepesnél picit gyengébb) kb. 15 -20 perc alatt készre sütöm.

Megjegyzés

Küszönjük!

Tóth Nikoletta
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Porga Szilvia 5 évvel ezelőtt
Ezt a receptet én is még a nagymamám megsárgult füzetéből másoltam ki. Én a megkent tésztát feltekerem és 1,5-2 cm-ként egy cérnaszál segítségével, a tekercs köré tekerem és szorítom, szeletelem, így nem lapul el, szép kerek csigáim lesznek. Próbáljátok csak ki más tekercseknél is.

Hasonló Receptek

Magazin