Elkészítés: A banánt tegyük egy tálba, és egy villával jól nyomjuk szét. Adjuk hozzá a többi alapanyagot, és jól keverjük össze. Sűrű tésztát kapunk (kicsit hasonlít a nokedlitészta állagára). Tegyük a hűtőbe 15 percre.
Addig hevítsük fel a kókuszzsírt. Szaggassunk evőkanállal fánkokat a masszából, és süssük ki 2-3 perc alatt. A fánkok feljönnek az olaj felszínére, szép aranybarnáknak kell lenniük. Egy szűrőkanállal emeljük ki a megsült fánkokat papírtörlőre.
Melegen szórjuk meg rögtön kókuszcukorral. A kisült fánkokat azonnal tálaljuk, dzsemmel kínálhatjuk, de magában is nagyszerű és ízletes desszert. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre