Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos-áfonyás torta

MME MME
75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az áfonyát megmossuk (ha fagyott, hagyjuk kiengedni), szűrőben alaposan lecsepegtetjük.

Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.

A vajat habosra keverjük a cukorral. Egymás után beledolgozzuk a tojásokat. A kétféle lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot elvegyítjük, és a likőrrel együtt a masszába dolgozzuk. A massza felét a formába simítjuk, és rászórjuk az áfonya harmadát. Rásimítjuk a maradék tésztát, és megszórjuk a maradék áfonyával, valamint a kókuszreszelék felével. A sütőben kb. 1 órát sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A maradék kókuszreszeléket serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk, majd tányérra borítjuk. A tortát tálcára emeljük, oldalát megkenjük a mézzel, és megszórjuk a kókuszreszelékkel.

A tejszínt kemény habbá verjük, és a szeleteket kijelölve habrózsákat nyomunk belőle a torta tetejére. A habrózsákat citromfűlevelekkel díszítjük. A maradék tejszínt külön kínáljuk hozzá.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss