Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszkrémes süti

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 24×39 cm-es tepsihez:
  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál víz
  • 12 evőkanál cukor
  • 12 evőkanál finomliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 15 db babapiskóta
  • 1 üvegcse rumaroma
  • 20 dkg vaj
  • A piskótalapok lekenéséhez:
  • 40 dkg baracklekvár
  • A mázhoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj
  • 5 dkg csokoládé
  • 1 teáskanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásokat géppel felverjük, apránként hozzáadva a cukrot is. Tovább verjük jó habosra. Hozzákeverjük a vizet és a sütőporral elkevert lisztet is. A masszát 2 részre osztjuk, és külön sütjük meg sütőpapírral bélelt tepsiben (180 fokon kb. 15 perc alatt).

A krémhez a tejet a liszttel és a cukrokkal simára keverjük, felfőzzük. A tűzről levéve a kókuszreszelékkel összekeverjük. Kihűtjük.

A babapiskótát aprítógéppel morzsává törjük, a kókuszos masszához keverjük, ízesítjük rumaromával, és a vajjal összekeverjük.

A kihűlt piskótalapokat lekvárral lekenjük. Amelyik lap felülre kerül, annak az alsó felét kenjük le. Az alsó lapra kenjük a krémet (elég tömény krém), ráfordítjuk a felső piskótalapot, és bevonjuk a csokoládékkal.

Mikróban a kétféle csokoládét az olajjal külön-külön felolvasztjuk. Először a sötétebb csokoládét simítjuk a süteményre, majd a világosabbat rácsurgatjuk, egy recés késsel márványossá simítjuk. Hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük, mikorra jól összeérnek az ízek.

Ezek is érdekelhetnek

Friss