Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszkrémes piskótatorta

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 15 dkg rétesliszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 evőkanál olaj
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 4 dl 3,6%-os tej
  • 4 dkg rétesliszt
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál rum
  • Valamint:
  • 20 dkg eperlekvár
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • kb. 3 dkg olvasztott étcsoki kevés olajjal keverve

Elkészítés

Elkészítés: A krémhez a forró tejben a liszttel elkevert kókuszreszeléket sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat habosra keverjük a cukorral, a kihűlt kókuszkrémet apránként belekeverjük, ízesítjük vaníliás cukorral, rummal, és hideg helyen tartjuk, ameddig a tésztát elkészítjük.

Amíg hűl a krém, a hozzávalókból piskótatésztát keverünk, papírral bélelt nagy, lapos tepsiben előmelegített 180 fokos sütőben kb. 13-15 perc alatt megsütjük. Kihűtjük, hosszában 3 egyenlő hasábra vágjuk.

Az első lapot megkenjük előbb a lekvár, majd a krém 1/3 részével, a másik 2 lappal ugyanezt megismételjük.

Tetejét meghintjük kevés kókuszreszelékkel, a csokit felolvasztjuk, és rácsorgatjuk. Tálalás előtt 1-2 órára hideg helyre tesszük.

Megjegyzés

A piskótát nádcukorral, a krémet nyírfacukorral készítettem. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek