Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kókuszkrémes meggyes-csokis sütemény

default user icon
10 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 tojás
  • 4 kanál liszt
  • 4 kanál cukor
  • 1 kanál olaj
  • 2 kanál kakaópor
  • 1 citrom reszelt héja
  • pici só
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1/2 üveg meggybefőtt
  • A krémhez:
  • 5 dl tej (vagy 2,5 dl tej és 2,5 dl kókusztej)
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 5 kanál cukor
  • 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 15 dkg margarin
  • A csokimázhoz:
  • 3 kanál cukor
  • 3 kanál víz
  • 3 kanál kakaópor
  • 8 dkg margarin

Elkészítés

    Elkészítés: Először a krémet készítem el, mert annak hűlnie kell. A tej 2/3-részét felforralom, beleteszem a kókuszreszeléket és a pudingporral és cukorral elkevert maradék tejet, ezt felforralom. Kihűlés után 15 dkg margarinnal összekeverem, és géppel 4 percig selymesítem.

    A tésztához a 4 tojásfehérjét pici sóval és pici cukorral kemény habbá verem. A 4 tojássárgáját 4 evőkanál cukorral, reszelt citromhéjjal, az olaj jal, pici sóval géppel 4 percig keverem, majd hozzáadom a 4 kanál lisztet és a fél csomag sütőport. Óvatosan összekeverem, majd kb, 1/3 részét egy külön tálba teszem, ehhez 2 kanál kakaóport (holland) és 3 kanál vizet (vagy tejet, meggylevet) adok.

    Kibélelek alufóliával egy kisebb tepsit, ebbe először a kakaós piskótát simítom, és 170 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütöm. Kiveszem, és rákenem a sárga piskótát, erre szépen rászórom a meggyszemeket, és további 15 percig sütöm, majd kiveszem a tepsiből, lehűtöm, lehúzom a fóliát.

    Tálra teszem, alul lesz a kakaós rész. Erre kenem a krémet, a tetejét szépen elsimítom, majd 1-2 órára hűtőbe teszem dermedni. Végül csokimázzal bevonom, és díszitem alkalomhoz illően.

Megjegyzés

Volt 1/2 üveg meggybefőttem, és ebből szerettem volna valami újat csinálni, hasonlít a Dunahullámra, csak a krémje kókuszos.

ekesandi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

vakondanyu
Megsütöttem, mennyei lett, mind elfogyott :-) Kösz a receptet, egy \" gond \"van csak, hogy kevés a mennyiség :-D Nagyobb családi rendezvényre dupla mennyiséget fogok majd sütni ..
wernya
Ez volt életem első sütije és azt állítják(és szerintem is)hogy jól sikerült..Most azt kell gondolnom,hogy tudok sütni..:))) Köszi a receptet...:)
Bgaboca
Én ugyan nemigen kedvelem a kókusz ízét, de mivel a párom szereti, kipróbálom ezt a szépséget, mivel a kíváncsiság,ugyebár. 1-es hsz küldője miért hallgat? Andi reagálása után fel kellett volna idéznie mit,hogyan csinált,leírnia, h ki lehessen okoskodni a probléma okát. Remélem, nem átlátszó fóliát tett a tepsibe és nem is sütötte együtt az egészet, mivel nem így szólt a recept.Az attól való eltérés már nem a beküldő felelőssége, Andi, ne szontyologj ( :))) Ja, Kaamillától van már fenn recept az oldalon?
edcsika
Elkészítettem és Isteni lett!!! Az egész családnak ez a véleménye. Próbáljátok ki!!!
megyeriniki
Szia Andi! Most lett kész a süti, nagyon jól néz ki, bár kicsit lapos.Tortaformában sütöttem, nagyon guszta. Kíváncsi leszek, kis családomnak hogy ízlik majd, én már a krém egy részét elnyalogattam:) Egyébként gyors süti és könnyen elkészíthető, nem kell vele órákat babrálni. Ez fontos nekem, mivel a kisebbik fiam még csak 5 hetes, így nincs sok időm pepecselni! Bátran ajánlom mindenkinek ezt a remek kis receptet!!! Köszi!
ekesandi
Köszi \"nolwen\". Szabályosan rosszul esett, amit \"kaamilla\" írt. Én mindig előmelegítem a sütőt, ezért elég volt az 5 perc. A piskótánál úgy nézem meg, hogy jó-e, (ha vékony lapot csinálok), hogy az ujjammal benyomom, ha nagyon puha még sütöm tovább, ha rugalmas akkor már készen van. Üdv Ékes Andrea
nolwen
Hali! Én is megcsináltam a sütit, pedig abszolút kezdő vagyok!! Nagyon fincsi lett a férjem meg is dicsért, hogy végre ehető sütit csináltam :D. Az egyedüli, amit én egy kicsit elrontottam, hogy nekem nem volt elég az 5 majd 15 perces sütési idő és miután kivettem a piskótát még kicsit vissza kellett tegyem. De ez ugye sütőtöl és foktól is függ, úgyhogy majd legközelebb tudom, hogy vagy nagyobb hőfokra teszem (190 fölé) vagy kicsit tovább sütöm, mondjuk 15 helyett 25 percig. Jah és még valami, nálunk sem volt büdi semmi. Én fólia helyett sütőpapírt tettem alá és tökéletes lett minden. Köszi \"ekesandi\"!!!
Mindmegette
A penetráns szagot mi sem értjük, a ragadást sem. Csak abban az esetben, ha nem alufóliát, hanem sima fóliát használ az ember, de azt ugye sütéskor nem... Nem szoktunk a receptkommentekbe belefolyni... ízlések és pofonok... de itt valami gubanc lehetett, és nem a recepttel...
ekesandi
Mi ragadt bele a sütőbe folyamatosan? SÜTNI CSAK A KÉTSZÍNŰ ALSÓ PISKÓTARÉTEGET kell, és a receptben is úgy írtam le. Ez természetesen \"folyamatosan nem ragadhat le\".A kókuszkrémet külön kell csinálni, de ez is értehetően és részletesen le van írva. A csokimázt sem kell rásütni. Akkor minek volt penetráns szaga? A képen látható sütit húsvétra csináltam, pont olyan finom volt, mint amilyen szép a képen is. Egyébként aki nem ismerné \"Kaamilla\" ez a süti a karácsonyi RAMA receptnaptárban is szerepel, csak ott ananásszal van készítve meggy helyett. Illetve nem használnak kókusztejet, de ez már csak plusz. 25 éve sütök, heti 2 alkalommal. Bizton állíthatom, hogy van gyakorlatom benne. Továbbiakban is ajánlom mindenkinek, bátran csinálja a leírt recept szerint!
kaamilla
Kedves További Olvasók Megpróbáltam elkészíteni eme remek gasztronómiai élményt... Gyakran kísérletezgetek a többi recepttel is, de ezt komolyan senkinek nem ajánlom.... A szaga olyan penetránsan bűzös, a sütőbe pedig folyamatosan beleragad... Tehát mindenkinek csak saját felellősége mellett ajánlom

Hasonló Receptek

Magazin