A kókuszkrémes mandulatorta elkészítéséhez először a krémet készítjük el, mert annak hűlnie kell.
Egy edényben a tejszínt a cukorral és a kókusztejporral felforraljuk, és néha megkevergetve 5-6 percig főzzük. Hozzáadjuk a margarint is, és tovább forraljuk 5 percig, végül belekeverjük a kókuszreszeléket, majd lehúzzuk a tűzről és lehűtjük. Hűtőszekrényben dermesztjük. Mielőtt felhasználjuk, robotgéppel jól kikeverjük.
A mandulatorta tésztájához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kevés cukorral kemény habot verünk. A tojássárgákat a maradék cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált mandulát, a sót, a narancshéjat, a sütőport és végül adagonként a tojáshabot is. Simára keverjük.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a tésztát. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Teljes kihűlés után óvatosan húzzuk le a papírt róla, majd vágjuk 3 felé, és kenjük meg a krémmel. Nagyon fontos, hogy jusson a krémből a tetejére és az oldalára is.
A díszítéshez a mandula pálcákat kissé megpirítjuk, és megszórjuk vele a tortát.