Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszkrémes-mandulás szelet

120 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A kókuszos piskótához:
  • 9 db tojás fehérje
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg liszt
  • A krémhez.
  • 4 dl tej
  • 7,5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 db vaníliarúd
  • 6 dl hideg tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 10 dkg darált mandula
  • A diszítéshez:
  • 5 dkg kókuszreszelék

Elkészítés

  1. A piskótához kemény habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral, majd beleforgatjuk a sütőporral és kókuszreszelékkel elkevert lisztet.
  2. A masszából sütőpapírral bélelt sütőlemezre (A sütő tepsije tökéletes) vékony lapot kenünk, és 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük 10 perc alatt. Ha kihűlt 3 egyforma lapba vágjuk.
  3. A krémhez felforralunk 3 dl tejet a cukorral, vaníliával, majd besűrítjük a maradék 1 dl tejben elkevert vaníliás pudingporral. Kihűtjük.A vaníliát kivesszük belőle. A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, hozzákeverjük a kihűlt és jól elkevert pudinghoz, végül beleforgatjuk a darált mandulát.
  4. A krémmel megkenjük a piskótalapokat úgy, hogy a tetejére is jusson egy vékony réteg. Az 5 dkg kókuszreszelékkel megszórjuk, tálalásig hűtőszekrényben dermesztjük.Jó ha 1 napot áll a hűtőbe letakarva,mert sokkal puhább lesz, és könyebben lehet szeletelni. Aromazáró dobozban napokig finom friss, és puha marad.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss