Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kókuszkrémes-mákos sütőtöktekercs

default user icon

Hozzávalók

  • A piskótához:
  • 3 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1/2 dl étolaj
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg őrölt mák
  • 1 csipet só
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 20 dkg sütőtök
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 8 dkg porcukor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • A csokoládémázhoz:
  • 8 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 3 ek kakaópor
  • 1 ek víz

Elkészítés

    1. A sütőt 180 °C ra előmelegítjük, a gáztepsi aljába sütőpapírt fektetünk.
    2. A tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzászitáljuk a sóval, szódabikarbónával elkevert lisztet, hozzáadjuk az étolajat, a mákot és a finomra reszelt sütőtököt. Az egészet óvatosan összeforgatjuk és a masszát a tepsibe simítjuk. Kb. 15 perc alatt készre sütjük.
    3. Ha a piskóta megsült, egy konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és a konyharuhával együtt feltekerjük. Így hagyjuk teljesen kihűlni.
    4. A krémhez habosra keverjük a krémsajtot a porcukorral, ízesítjük vaníliával és hozzákeverjük a kókuszreszeléket. A piskótát kitekerjük, rásimítjuk a krémet és visszatekerjük.
    5. A mázhoz összemelegítjük a vajat, a porcukrot a kakaóporrt és a vizet, majd bevonjuk vele a tekercset.

    MÉG TÖBB ISTENI MÁKOS SÜTEMÉNY >>>  

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin