Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszkrémes kosárkák mangóval

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 15 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 1 tojássárgája
  • 18 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • A krémhez:
  • 3 lap zselatin
  • 2,5 dl kókusztej
  • 1 zöldcitrom
  • 8 dkg cukor
  • 3 evőkanál rum
  • 2 dl tejszín
  • 2 mangó
  • 1 csomag színtelen tortazselé
  • 2 evőkanál narancszörp
  • 8 evőkanál kókuszreszelék vagy kókuszpehely

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a vajat a cukorral, a tojássárgájával, a liszttel, a sütőporral, egy csipet sóval összegyúrjuk, cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük.

A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük.

A tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk, köröket vágunk ki belőle, és kibéleljük velük a kivajazott kosárkaformákat. Villával több helyen megszurkáljuk, és a sütőben kb. 15 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A krémhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A kókusztejet kissé megmelegítjük, a zselatint kinyomkodjuk, és a kókusztejben felolvasztjuk. A citromot megmossuk, héját lereszeljük, levét kicsavarjuk. A héjat, 3 evőkanál levet, a cukrot, a rumot a kókusztejhez adjuk, és a hűtőbe tesszük, hogy kissé megkocsonyásodjon. A tejszínt kemény habbá verjük, amikor a krém elkezd kocsonyásodni, beleforgatjuk. A krémet 1 órára behűtjük.

A mangót meghámozzuk, a gyümölcshúst vékony szeletkékre vágjuk.

A krémből minden kosárka közepébe teszünk 1-1 nagy evőkanállal, és körberakjuk a mangószeletekkel.

A tortazselét a csomagoláson olvasható utasítás szerint elkészítjük, de a szörpöt is belekeverjük. Még melegen a tortácskákra locsoljuk. Megszórjuk a kókuszreszelékkel, hagyjuk megkocsonyásodni.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss