Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszkrémes-kekszes süti

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A kekszes lapokhoz:
  • 50 dkg darált keksz (háztartási)
  • 5 evőkanál kakaó (cukrozatlan)
  • 3 evőkanál sárgabarcaklekvár
  • 1 üvegcse rumaroma (vagy rum)
  • 5 dkg margarin
  • 5-6 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2-3 dl tej
  • A kókuszos krémhez:
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • A csokoládémázhoz:
  • 10 dkg jó minőségű keserű csokoládé
  • 3 evőkanál étolaj

Elkészítés

Elkészítés: Először a főzött krémet készítsük el, mert mielőtt a kekszes tésztára kennénk, teljesen ki kell hűteni. Ehhez a lisztet keverjük egy kevés tejjel simára, csomómentesre, majd keverjük hozzá a maradék tejet is. Ezután adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a kókuszreszelék felét, majd állandó keverés mellett főzzük sűrűre. Ezután hűtsük ki teljesen.

Amikor már teljesen kihűlt, adjuk hozzá a porcukrot, a margarint és a maradék kókuszreszeléket, majd keverjük jó habosra. Ezután osszuk el kétfelé az elkészült krémet.

Tegyük bele egy nagyobb tálba a darált kekszet, így könnyebben tudunk bánni vele, majd keverjük hozzá a kakaóport, a porcukrot és a vaníliás cukrot. Csináljunk a közepébe egy mélyedést, kanalazzuk bele a lekvárt, adjuk hozzá a puha margarint, a rumaromát és a tej felét, majd kezdjük el összegyúrni. Gyúrás közben apránként adagoljunk hozzá még annyi tejet, hogy könnyen formázható, nyújtható masszát kapjunk. Ezután osszuk el a tésztát 3 egyenlő részre, és tegyük félre.

Egy 20 x 30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki az egyik félretett kekszes tésztát, majd helyezzük bele a tepsibe (én az első lapot lisztezett sütőpapíron nyújtottam ki és a papírral együtt helyeztem bele a tepsibe). Ezután kenjük rá egyenletesen a kókuszkrém felét. A második kekszes tésztát szintén nyújtsuk ki lisztezett felületen, majd helyezzük rá a kókuszos krém tetejére. Ezután kenjük rá a maradék krémet, majd fedjük be a maradék, szintén kinyújtott tésztalappal. Tenyérrel óvatosan kicsit nyomkodjuk meg a tetejét.

A mázhoz a csokoládét az olajjal együtt olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd öntsük rá a tészta tetejére. Ezután egyenletesen simítsuk el, majd tegyük be a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen, és az ízek összeérjenek.

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd papírral együtt emeljük ki a tepsiből. Ezután éles, meleg késsel ízlés szerint szeleteljük fel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss