Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszkrémes-fahéjas szelet

MME MME
1 4/5
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 20 dkg puha sütő margarin
  • 35 dkg finomliszt
  • fél csomag sütőpor
  • 20 dkg barnacukor
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál keserű kakaópor
  • 1 tojássárgája
  • 3 evőkanál tejföl
  • A tepsi kikenéséhez:
  • sütő margarin
  • finomliszt
  • A töltelékhez:
  • 5 tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg kókuszreszelék
  • A mázhoz:
  • 4 tojássárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 1 evőkanál rum

Elkészítés

1.

A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, majd a többi tésztához valóval együtt egy tálba rakjuk, és addig gyúrjuk, amíg össze nem áll.

2.

Ezután két részre osztjuk, enyhén meglisztezett gyúrólapon egyenként kb. fél cm vastagságú, 40x20 cm-es téglalapokat nyújtunk. Az egyiket egy margarinnal kikent, belisztezett, peremes tepsibe tesszük.

3.

A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végén a porcukrot is beledolgozzuk. A kókuszreszeléket beleforgatjuk, majd egyenletesen a tésztára kenjük.

4.

A másik tésztalappal befedjük, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165) kb. 35 percig sütjük.

5.

Amíg sül, elkészítjük a mázat. Ehhez a tojások sárgáját a porcukorral és a rummal addig keverjük, míg sima nem lesz.

6.

A kész süteményt még forrón vágódeszkára borítjuk, és a mázzal azonnal bekenjük. Mire kihűl, a máz is megdermed rajta. Forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss