Kókuszkrém

default user icon
2

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2,5 dkg liszt
  • 6 dkg kókuszreszelék
  • 1,5 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 2,5 dkg vaníliás cukor
  • 2,5 dl tejszín

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A tejet felforraljuk a kókuszreszelékkel, és addig főzzük, amíg megpuhul.

    2. Közben a lisztet összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd amikor megfőtt a kókusz, a tejhez adjuk. Újra felforraljuk, és addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik.

    3. Fogyaszthathójuk így is, de ha tortakrémet akarunk készíteni (egy tortához elegendőt), akkor miután kihűlt, több adagban hozzákeverünk 2,5 dl felvert (esetleg ízlés szerint még cukrozott) tejszínt.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Varga Julia 5 évvel ezelőtt
Őszintén szólva nem tudom :) A tejszín igazából lazítja, amit a joghurt is meg tud csinálni, úgyhogy elméletileg működhet. Talán ha nem túl híg a joghurt, esetleg raksz bele hidegen kötő zselatint még, akkor sikerülhet. Ki kell próbálni...
Molnár Krisztina 5 évvel ezelőtt
Szia A tejszínt lehet helyettesíteni mondjuk kókuszos joghurt-tal? Változaztna valamit az állagán vagy feltétlenül szükséges a tejszín ha tortába szeretném rakni a krémet? Köszi

Hasonló Receptek

Magazin