Keress receptre vagy hozzávalóra

Kókuszkocka másképp

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 1 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg puha vaj
  • 1,5 ek méz
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1,25 dl tej
  • A sziruphoz:
  • 2 ek kakaópor
  • 2 ek porcukor
  • 1 ek rumaroma
  • 2-3 ek forró víz
  • A krémhez:
  • 4 dl tej
  • 4 ek liszt
  • 18 dkg cukor
  • 8 dkg kókuszreszelék (+ a szóráshoz)
  • 18 dkg vaj

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra, és egy kb. 20x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
    2. A tojást habosra keverjük a porcukorral, a puha vajjal és a mézzel, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és a sót, és hozzáöntjük a tejet. Simára keverjük, majd a masszát a tepsibe simítjuk, és kb. 30 percig, tűpróbáig sütjük (ha nagyon pirulna a teteje, letakarjuk fóliával).
    3. A sziruphoz összeszitáljuk a kakaóport a porcukorral, hozzáadjuk a rumaromát és annyi forró vizet, hogy sűrű, de még folyós legyen. Ezután rácsorgatjuk a megsült sütemény tetejére.
    4. A krémhez csomómentesre keverjük a tejet a liszttel, a cukorral és a kókuszreszelékkel, majd kis lángon állandó keverés mellett sűrű péppé főzzük. A vajat felhabosítjuk, majd tovább habosítjuk a kihűlt krémmel. A krémet rákenjük a süteményre, és megszórjuk a tetejét kókuszreszelékkel. Legalább 1 órára a hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek