Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszkocka

MME MME
3.7/5
90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 ek liszt (púpos)
  • 1 csipet sütőpor
  • A krémhez:
  • 25 dkg cukor
  • 3 ek kakaópor
  • 10 dkg vaj
  • 2 tk liszt
  • 2 dl tej
  • rumaroma
  • kókuszreszelék

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját kikeverjük cukorral és a vaníliás cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük. A kikevert tojássárgához hozzáadjuk az átszitált lisztet és a sütőport, majd óvatosan hozzákeverjük a fehérjehabot. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük, majd lehűtjük.
  2. A krémhez összekeverjük a cukrot, a kakaót, a vajat, a lisztet és a rumaromát, majd a tejet hozzáadva, folyamatosan kevergetve felfőzzük. Ha kész, langyosra hűtjük.
  3. A kihűlt piskótát felkockázzuk, majd beleforgatjuk a kakaós krémbe, végül a kókuszreszelékbe.

    A LEGFINOMABB KÓKUSZOS DESSZERTEK >>> 

    KÓKUSZGOLYÓ, BOUNTY SZELET, RAFFAELLO TORTA - ÍME A 100 LEGJOBB KÓKUSZOS SÜTEMÉNY RECEPT! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss