Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszkocka csokikrémmel töltve

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 24x30 cm-es tepsihez:
  • A piskótához:
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • A krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cl rum vagy rumaroma
  • A mártáshoz:
  • 6 dl tej
  • 1/2 csomag csokoládés pudingpor
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 2 cl rum vagy rumaroma
  • A beforgatáshoz:
  • 30 dkg kókuszreszelék

Elkészítés

Elkészítés: A 8 tojásból, a 8 kanál lisztből és a 8 kanál cukorból a sütőporral piskótát sütünk. A kihűlt piskótát lapjával kettévágjuk.

A krémhezhez a margarint a 15 dkg porcukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a 3 kanál kakaóport és a rumot vagy rumaromát. Az egészet krémesre keverjük.

A mártáshoz az 5 dkg kakaóport kikeverjük 4 evőkanál cukorral, 1/2 csomag csokis pudingporral, rummal vagy rumaromával, 2 dl tejjel. A maradék 4 dl tejet felforraljuk, és hozzáöntjük a kikevert kakaót. Állandóan kevergetve egyszer forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről és kihűtjük.

A piskótát megkenjük a kakaós krémmel, ráhelyezzük a másik lapot, hűtjük, kockára vágjuk. A kockákat a csokimártásba, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Ezek is érdekelhetnek

Friss