Keress receptre vagy hozzávalóra

Egyszerű habos-almás süti

Hozzávalók

  • 1,5 kg alma
  • 3 ek citromlé
  • 20 dkg vaj
  • 12,5 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 3 db tojássárgája
  • 35 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1,5 dl tej
  • 7 dkg kókuszreszelék
  • vaj
  • liszt
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 10 dkg cukor
  • A habhoz:
  • 3 db tojásfehérje
  • 12,5 dkg porcukor
  • 4 ek citromlé
  • 8 dkg kókuszreszelék

Elkészítés

    1. Meghámozzuk, felnegyedeljük, kimagozzuk, majd felszeleteljük az almát. Meglocsoljuk meg 1 ek citromlével.
    2. Habosra keverjük a puha, felkockázott vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, 1 csipet sót, a tojást és a tojássárgáját. Beledolgozzuk a lisztet, a sütőport, majd a tejet, a citromlevet és a kókuszreszeléket.
    3. Kivajazunk és kilisztezünk egy tepsit, majd belesimítjuk a tésztát, megszórjuk mandulával, szorosan, egymás mellé tesszük az almaszeleteket, és megszórjuk cukorral, és 190 fokra előmelegített sütőben, 15 percig sütjük.
    4. Közben a tojásfehérjéket lágy habbá verjük 1 csipet sóval, majd hozzáadjuk a porcukrot, és verjünk belőle kemény habot. Belekeverjük a citromlevet és a kókuszreszeléket.
    5. 15 perc elteltével kivesszük a süteményt, és rásimítjuk a kókuszos tojáshabot. 180 fokon további 20-25 percig sütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin