Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszgolyós szelet

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • A golyókhoz:
  • 20 dkg túró
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 3 ek cukor
  • 1 db tojássárgája
  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg olvasztott vaj (langyosan)
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek kakaó
  • A krémhez:
  • 3 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek liszt
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg vaj
  • A bevonathoz:
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 ek olaj
  • A díszítéshez:
  • 1 ek kókuszreszelék

Elkészítés

  1. A golyók hozzávalóit simára keverjük, és vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formázunk belőle, majd félretesszük hűvös helyre.
  2. A tésztához az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel 10 perc alatt habosra keverjük. Majd hozzákeverjük az olvasztott vajat, és tovább keverjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, majd hozzákeverjük egy fakanál segítségével.
  3. Egy 22×39-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a tésztamasszát elfelezzük. A fehéret beleöntjük, elsimítjuk. A másik felébe belekeverjük a kakaóport, és a fehér tésztán egyenletesen elsimítjuk. A kókuszgolyókat rátesszük, és egy kicsit belenyomkodjuk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. A sütőpapírt levesszük róla, és hagyjuk kihűlni.
  5. A krémhez a tejet, a cukrokat és a lisztet simára keverjük és felfőzzük, majd még forrón hozzákeverjük a kókuszreszeléket és kihűtjük. A felhabosított vajjal összekeverjük, jól kihabosítjuk, és a tészta tetejére simítjuk.
  6. A mázhoz a csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük, és bevonjuk vele a süteményt. Megszórjuk kókuszreszelékkel, majd néhány órára a hűrőbe tesszük.

     

Ezek is érdekelhetnek

Friss