Elkészítés: Egy nagyobb edénybe beletesszük a darált kekszet. Hozzáadjuk a szitán csomómentesített porcukrot és kakaót. Ezt jól összekeverjük, hogy mindenhol egyenletesek legyenek az arányok. Utána beletesszük a margarint. Szétmorzsoljuk és eldolgozzuk szép egyenletesen. Közben ajánlott a meggy levébe beletenni az aromát, és folyamatosan adagolni a kekszhez. Jól összegyúrjuk az egészet. Inkább legyen lágy a tészta, mintsem fojtó, de ezt lehet látni. Ha már szépen elválik a kezedtől a massza, akkor már jó, és nem repedezik a nagy gömböc.
Ha megvan, akkor golyókat formálsz, és a közepébe fél meggyszemet teszel, végül pedig kókuszba hempergeted.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre