Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszfelfújt tojáslikőrös krémmel és csokilevelekkel

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A felfújthoz:
  • 1 dl kókuszlikőr
  • 1/2 dl kókusztej
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 6 dkg cukor
  • 5 dkg darált mandula (mandulaliszt)
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál porcukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • A krémhez:
  • 3 tojássárga
  • 2 dkg cukor
  • 1 teáskanál keményítő
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 1 dl tojáslikőr
  • Valamint:
  • 1 nagy mangó
  • 5 dkg étcsoki

Elkészítés

Elkészítés: A kókuszlikőrt, a kókuszreszeléket, 5 dkg cukrot, a kókusztejet és a mandulát edénybe tesszük, felforraljuk, 1-2 percig főzzük, majd félrehúzzuk, hűlni hagyjuk.

A krémhez a tojássárgákat összekeverjük a cukorral és a keményítővel. Felforraljuk a tejszínt, a tejet és a tojáslikőrt, majd folyamatos keverés mellett gyorsan hozzáöntjük a tojásos keverékhez, egyet forralunk rajta, majd lehúzzuk, és még néhány percig keverjük.

A sütőt 180 fokra (légkeverés esetén 160 fok) melegítjük. A szufléformákat kikenjük vajjal, és kristálycukorral meghintjük.

3 tojássárgáját habosra keverünk 1 dkg cukorral, a tojásfehérjéket habbá verjük a porcukorral, a citromlével és egy csipet sóval. A sárgás keveréket a kókuszos masszához keverjük, majd a fehérjehab felét óvatosan beledolgozzuk, végül a másik felét is beleforgatjuk. A szufléformákba töltjük, és 10-15 percre a sütőbe toljuk.

A csokilevelekhez a csokoládét 36 fokosra olvasztjuk. Szép leveleket választunk, a csokiba mártjuk, és megdermesztjük. Majd óvatosan lehúzzuk a csokit a levélről.

A mangót meghámozzuk, felszeleteljük.

A felfújtakat tányérokra borítjuk, a tojáslikőrös krémmel, a mangószeletekkel és a csokilevelekkel díszítve tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss