Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszdió Ide Süss! Erikától

MME MME
60 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók
  • A tamarind-lime-papaya dzsemhez:
  • 1 db papaya
  • 6 db tamarind
  • 2 ek barna cukor
  • 1 db lime
  • 1 csipet só
  • A tápióka pudinghoz:
  • 50 g tápióka gyöngy
  • 1,5 dl víz
  • 1 kávéskanál vanília kivonat
  • 1 csipet só
  • 3 dl kókusz tej
  • 30 g barna cukor
  • 1 db lime
  • A kókusz mousse-hoz:
  • 4 lapzselatin
  • 250 g kókusz tej
  • 50 g kókusz reszelék
  • 50 g tojás fehérje
  • 60 g porcukor
  • 130 ml tejszín 35%-os
  • A díszítéshez:
  • 300 g 50-60 %-os étcsoki
  • ananász
  • 100%-os bodzalé
  •  

Elkészítés

  1. A tamarindokat megpucoljuk és egy fél dl vízzel elkezdjük főzni. Közben felvágjuk a papaját. Amikor a tamarind húsa már lejön a magokról és kezd péppé válni átszűrjük egy szitán, a magokat kidobjuk. A tamarindhoz adjuk a papaját egy evőkanál barna cukrot egy nagy csipet sót és összeforraljuk. Hozzáadjuk a lime reszelt héját és egy keveset a levéből is. 1-2 percig forraljuk csak. Belerakjuk a pici szilikon formába és kifagyasztjuk.
  2. Megfőzzük a tápióka pudingot. Felöntjük a gyöngyöket a kókusztejjel, ízesítjük és főzzük, amíg be nem sűrűsödik, és a gyöngyök átlátszóvá nem válnak. Ha kész hűtőbe tesszük, hogy kihűljön.
  3. Elkészítjük közben a kókusz mousse-t. Beáztatjuk a zselatin lapokat. A kókusztejet és a reszeléket összeturmixoljuk. Egy keveset felmelegítünk belőle és feloldjuk benne a zselatint. Belerakjuk a lime reszelt héját és levét. A tojás fehérjét a cukorral felverjük, úgy, hogy egy kemény meringet kapjunk. Óvatosan a kókuszhoz keverjük. Felverjük a tejszínhabot, és azt is óvatosan beleforgatjuk. Berakjuk a hűtőbe.
  4. Közben az ananászt nagyon vékony szeletekre vágjuk. 2:1 arányú szirupot főzünk, amit a bodza levével színezünk meg. Ebbe rakjuk az ananászokat néhány percre, hogy színt kapjanak, de ne puhuljanak meg. Napernyőt formázok belőlük.
  5. A csokit temperáljuk. A temperált csokit a félgömbökbe öntjük, majd kirázogatjuk, hogy megkapjuk a félgömb formákat. A hűtőbe tesszük. A maradék csokiból a napernyőnek szárakat formázunk.
  6. Összeállítjuk a desszertet. Egy éles késsel vagy egy kefével a csokigömbök oldalát megkapargatjuk hogy úgy nézzen ki, mint egy kókusz dió. Ebbe helyezünk egy keveset a tápióka pudingból. Rátesszük a mousset, majd a kifagyott gyümölcs insertet. Az ananász közepébe kevés csokit rakunk, ebbe rakjuk a szárakat és beleszúrjuk a desszert oldalába.

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek