A kókuszdiót pár órára hűtőbe rakjuk (így egyszerűbb feltörni), majd a tetején lévő lyuk egyikét dugóhúzóval kifúrjuk, és kifolyatjuk belőle a kókuszvizet.
Ha minden folyadék kifolyt belőle, akkor egy stabil helyen körbekalapáljuk (pl. padlón egy tálcában). Ha a héj nehezen jön le a kókuszdió húsáról, egy erős kanállal lefeszegetjük róla.
Ezután 8-10 darabra vágjuk a kókuszdió húsát, majd hideg vízben megmossuk azokat. Egy éles kés vagy zöldséghámozó segítségével hajszálvékony, ízlés szerinti hosszúságú szeleteket vágunk a kókuszból egy tálba.
A szeleteket megszórjuk porcukorral, a tálat lefedjük, és alaposan összerázzuk a porcukorral, majd vékony rétegben egy tepsire rakjuk a kókuszszeletkéket, és 60 fokon, kb. 10 perc akatt kiszárítjuk azokat. Akkor van kész, ha a nagyján már karamellizálódott a cukor.