Koktélrákos spagetti

Hozzávalók

  • egy tasak mirelit koktélrák
  • 250 gramm spagetti
  • 1 gerezd fokhagyma (aki szereti tehet többet)
  • 4-5 karika csili paprika
  • nagy csokor zöld petrezselyem
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 dl zsírszegény tejszín
  • ízlés szerint reszelt sajt (parmezán, Pannónia, Trappista keverék)

Elkészítés

    1. Feltesszük a spagettit sós vízbe főni, de csak roppanósra főzzük.
    2. Közben egy tepsiben az olívaolajat felhevítjük, belerakjuk a fokhagymát, majd rádobjuk a rákot, sózzuk, megfuttatjuk az olajon, majd meghintjük apróra vágott friss petrezselyemmel - nagyon sok kell bele - rádobjuk a csilikarikát, és 1 dl spagetti főzőlevet öntünk hozzá.
    3. Leszűrjük a spagettit - nem kell leöblíteni - , összekeverjük a rákkal. Kiforraljuk és forrón tálaljuk. Tálaláskor meghintjük reszelt sajttal.

      Jó étvágyat kívánok!

     

Megjegyzés

Én adtam hozzá 1 dl zsírszegény tejszínt is, mert egy kicsit száraznak tűnt a spagetti,

Biró Sára
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin