Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkés penne

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • 2 dkg vaj
  • 50 dkg csirkemell filé
  • 3 ek aprított petrezselyemzöld
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek liszt
  • 2 dl tej
  • 15 dkg trappista sajt
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 25 dkg penne tészta
  • bors

Elkészítés

    1. A vaj felét felhevítjük és a sózott, borsozott felcsíkozott csirkemellet aranybarnára pirítjuk rajta. Mikor szépen megpirult, megszórjuk az aprított petrezselyemzölddel, a felkarikázott fokhagymával, néhányszor átforgatjuk, – ügyelve, hogy a fokhagyma ne piruljon túl, mert akkor keserű lesz az étel – és tányérra szedjük.
    2. A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a maradék vajat, amikor felolvadt, megszórjuk a liszttel, halványbarnára pirítjuk, majd szép lassan, folyamatos kevergetés mellett felöntjük a tejjel, sózzuk, mehet bele a reszelt sajt és gyakori kevergetés mellett összeforraljuk.
    3. Ha elkészült a sajtszósz, visszatesszük bele a korábban megpirított fokhagymás petrezselymes csirkemellet, a felezett paradicsomot, a már előre kifőzött tésztát, alaposan átkeverjük és forrón, frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

    MÉG TÖBB ISTENI TÉSZTA RECEPT >>>  

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek