A vaj felét felhevítjük és a sózott, borsozott felcsíkozott csirkemellet aranybarnára pirítjuk rajta. Mikor szépen megpirult, megszórjuk az aprított petrezselyemzölddel, a felkarikázott fokhagymával, néhányszor átforgatjuk, – ügyelve, hogy a fokhagyma ne piruljon túl, mert akkor keserű lesz az étel – és tányérra szedjük.
A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a maradék vajat, amikor felolvadt, megszórjuk a liszttel, halványbarnára pirítjuk, majd szép lassan, folyamatos kevergetés mellett felöntjük a tejjel, sózzuk, mehet bele a reszelt sajt és gyakori kevergetés mellett összeforraljuk.
Ha elkészült a sajtszósz, visszatesszük bele a korábban megpirított fokhagymás petrezselymes csirkemellet, a felezett paradicsomot, a már előre kifőzött tésztát, alaposan átkeverjük és forrón, frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.