Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Koktélparadicsom-befőtt

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 7 db 7,2 dl-es befőttes üveghez:
  • 3 kg koktélparadicsom
  • 21 gerezd fokhagyma (kb. 1,5 fej)
  • 7 evőkanál szárított oregánó
  • 40-50 kisebb-nagyobb bazsalikomlevél
  • 7 evőkanál só
  • víz

Elkészítés

    Elkészítés: A koktélparadicsomokat alaposan átmossuk, mindegyiket megszúrjuk fogpiszkálóval, és az előre kifertőtlenített üvegekbe töltjük. Minden üvegbe beledarabolunk továbbá 3 gerezd fokhagymát, 6-7 bazsalikomlevelet, megszórjuk 1-1 evőkanál oregánóval és sóval, majd 3/4 részig felöntjük vízzel.

    Tepsire sorakoztatjuk az üvegeket, és fedetlenül 120 fokos sütőben 1 órán keresztül pároljuk a paradicsomot. Csak ezután zárjuk le az üvegeket, és száraz dunsztban 2 nap alatt hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés



Levesnek, mártásnak, szósznak szerintem remek lesz. Csak felmelegítem, összerottyantom, és kész. :)

További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>>

mandulakonyha
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin