Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Koktéldíszítés házilag

default user icon
SB
Szívószál, citrom, cukor, kés, jégkocka, színes papír minden háztartásban van. És ha megfogadjátok ötleteinket, még az alap koktélok is varázslatos vendégváró csodákká változnak.
Koktélt kérünk!

Ha szülinapi bulit vagy kerti partit rendezünk felnőtteknek, nagy sikert arathatunk egy-egy finom koktéllal. Válasszunk ki egy kedvencet, keverjük be egy nagy üvegtálban, tegyünk bele egy merőkanalat, de semmiképpen se szolgáljuk fel szimplán, műanyag pohárban, inkább készítsük ki előre a feldíszített poharakat, nehogy pont mi maradjunk ki a buliból.

Többféle gyümölcslé összekeverésével gyerekzsúrokon is nagy sikerünk lehet, ha feldíszített poharakkal készülünk.

Alapvető tudnivalók:

A dekoráció passzoljon az ital típusához. A Piña Coladát  díszítsük ananásszal. A Bloody Mary díszítése a friss zellerszár és citromkarika, ha Caipirinha készül, díszítsük lime szeletekkel.

Ehető díszek:

Koktélcseresznye: piros és zöld színben is lehet kapni. Nyárson és hurkapálcán is mutatós, gyümölcsökkel is variálhatjuk. Általában likőrben tartósítják, úgyhogy figyeljünk. Ha gyerekeknek is adnánk, inkább cseresznyebefőttel helyettesítsük.
Gyümölcsök: dinnyefélék, ribizli vagy szőlő (tojásfehérjébe majd cukorba mártva gyönyörű látvány)
Déligyümölcsök: citrom, lime, narancs, grapefruit. Szeletelve, negyedelve vagy héjuk spirál alakban levágva.
Fűszerek: fahéj: őrölten és egyben is használhatjuk, tejes koktélokhoz jól passzol
Zöld fűszernövények: menta, citromfű, bazsalikom, zsálya.
Zöldségek: sárgarépacsíkok, friss szárzellercsíkok (zölddel együtt), uborkaszeletek, gyöngyhagyma.


Olívabogyó: kapható kimondott koktél olíva, de használhatunk töltött olívabogyót is.
Jég: jégkocka vagy darált jég. Vicces formájú jégkockák. Gyümölcsök jégbe fagyasztva.



Só, bors, cukor, magvak: a poharak szélét fejjel lefelé vékony réteg vízbe, tojásfehérjébe, gyümölcslébe vagy likőrbe mártva, majd egy tányérba kiszórt sóba, cukorba vagy kókuszba mártogatva gyönyörű pohárperemeket készíthetünk.
Virágok: egyre több ehető virágot használnak nem csak ételek, de italok díszítésére is.

Egyéb díszek:

Színes műanyag kardok, nyársak, fogpiszkálók: minden nagyobb áruházban kaphatók, de vannak kifejezetten partikellék boltok, ahol mindenféle bolondos hozzávalót beszerezhetünk.


Papír dekorációk: zászlócskák, esernyők, állatfigurák, papírból kivágott virágok hurkapálcára ragasztva, csak a kreativitásunk szabhat határt a sokféleségnek.
Papír névtáblácskák: ezeket is ragaszthatjuk hurkapálcára, de jól mutatnak borospoharak aljára vékony dróttal illesztve. A neveket akár előre is ráírhatjuk, ha tudjuk, hogy kik fognak borozni, így nem kell majd a vendégeinknek azzal foglalkozniuk, hogy melyik pohár kié
Lángok: vannak italok, melyek kimondottan meggyújtva szervírozandók. Ilyen például a B’52

Ezek is érdekelhetnek

Friss