Tojások fehérjét pici sóval és ecettel kemény habbá verjük, és amikor már szép, fényes és kemény a hab, óvatosan hozzákeverjük a kókuszreszléket (közepes keménységű legyen az álaga, ha lazább lenne lehet még hozzá adni 1-2 kanál kókuszreszeléket hogy a „kupak" vagy "sipka" megtartsa a formáját) majd az így kapott krémet belerakjuk egy habzsákba.
Két, sütőpapírral bélelt tepsire kb. 4-5 centis kupakokat nyomok, és 100 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel szárítani kezdjük a kókuszkupakokat (ha sárgulni kezdenek, levesszük 80 fokra). Kb. 50-60 percig szárítj - akkor van készen, ha le lehet venni a ssűtőpapírról őket. Ha az alja és a közepe még nem teljesen szilárd, nem baj, mert másnapra tökéletes lesz az állaga.
Összegyúrom a linzertészta hozzávalóit, majd lisztezett deszkán kb. fél centi vastagságúra nyújtaom, majd kb. 4-5 centi átmérőjű szaggatóval, és előmelegített sütőben, 20 perc alatt készre sütöm őket.
Amikor a linzerek kihűltek megtöltjük a kikevert csokikrémmel úgy, hogy a közepén hagyunk helyet az egy-egy kávéskanál dzsemnek.
Rárakjuk a kókuszkupakokat a megtöltött linzerek tetejére, és a hűtőbe tesszük őket dermedni. Amikor a csokikrém már lehűlt, és hozzáragadt a kupkokhoz, mindegyik alját belemártjuk a megolvasztott étcsokoládéba. Ismét sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a kész kokoskyt, és pár órára a hűtőbe tesszük, hogy a csokimáz megszilárduljon.