Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kokárda palacsinta

90 perc
mester
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • Piros réteg:
  • 20 dkg eper (fagyasztott)
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl buborékos ásványvíz
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 2 ek olaj
  • 8 ekl liszt
  • 2 ek cukor
  • pár csepp piros ételfesték
  • Fehér réteg:
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl buborékos ásványvíz
  • 2 ek olaj
  • 2 db tojás fehérje
  • 3 ek cukor
  • 9 ek liszt
  • Zöld réteg:
  • 10 dkg kivi
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl buborékos ásványvíz
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 2 ek olaj
  • 2 ek cukor
  • 3-4 ek liszt
  • pár csepp zöld ételfesték
  • Tejszínhab:
  • 3 dl tejszín
  • 2 ekl vanília aroma
  • 2 ek porcukor

Elkészítés

  1. A palacsinta tésztákat úgy állítjuk össze, hogy a piros réteghez, az epret, az egész tojást és a tojássárgáját a tejjel, a cukorral összeturmixoljuk. Hozzáadjuk az ételfestéket, az ásványvizet, az olajat, majd apránként a lisztet is. Egy nem túl híg, de nem is túl sűrű masszát kell kapnunk, nem biztos, hogy kell az összes liszt, vagy lehet, hogy több is kell, ez a liszt minőségétől is függ. Csomómentesre keverjük és hagyjuk egy kicsit állni.
  2. A fehér rétegnél az összes hozzávalót összekeverjük, ezt is hagyjuk állni.
  3. A zöld réteg elkészítésénél a kivit, az egész tojást és a tojássárgáját a tejjel, és a cukorral összeturmixoljuk. Beletesszük a pár csepp zöld ételfestéket, az ásványvizet, az olajat, majd apránként hozzáadjuk a lisztet is. Csomómentesre keverjük és hagyjuk egy kicsit állni.
  4. A tejszínhabot felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a vanília aromát, majd betöltjük egy habzsákba.
  5. A palacsintákat kisütjük. Egy jól beolajazott serpenyő közepébe öntünk a piros masszából, majd a fehér masszából egy adagot a közepébe, majd ennek a közepébe öntünk egy adag zöld masszát. Ezek szépen szétterülnek köröket formálva. Óvatosan, kis lángon sütjük.
  6. A kisült palacsintatésztát tányérra tesszük, majd a habzsákból nyomunk rá tejszínhabot körbe haladva, kintről befelé. Rátesszük a következő palacsintát és arra is teszünk tejszínt. Így haladunk tovább, körülbelül 4-5 réteget alkotva. A tetejére nem teszünk tejszínhabot, hogy jól látszódjon a kokárda. Gyümölccsel, vagy még több tejszínhabbal tálaljuk.

MÁLNÁS-MENTÁS CSOKOLÁDÉKRÉMMEL TÖLTÖTT PALACSINTA >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss