Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kocsonyázott sonka

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg főtt sonka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál zselatinpor
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 kávéskanál barnacukor
  • 30 dkg juh túró
  • 2 dl majonéz
  • 2 evőkanál ecetes torma
  • 1 kávéskanál porcukor

Elkészítés

    Előkészítés: A főtt sonkát kb. fél cm-es szeletekre vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk.

    Elkészítés: Felforralunk 4 dl vizet a borral, a zselatinhoz öntjük, belekeverjük a cukrot, egyet forralunk rajta, és kissé hűlni hagyjuk. Közben a juhtúró t simára keverjük a fokhagymával, megborsozzuk. A formát, melyben a kocsonyát készítjük, kibéleljük vékony átlátszó fóliával, betesszük a mélyhűtőbe, hogy jól áthűljön. Kivesszük a hűtőből, majd a kihűlt aszpik 1/3 részét beleöntjük, és ismét betesszük a mélyhűtőbe kb. 10 percre dermedni. A megdermedt aszpikra rákenjük a fele túró krémet, ráfektetjük a sonkaszeletek felét, majd leöntjük a maradék kocsonya felével, és ismét dermedni tesszük a mélyhűtőbe. Amikor megdermedt, a túró másik felét rákenjük, befedjük a sonkával, majd végül az utolsó réteg aszpikkal leöntjük. Már nem a mélyhűtőbe, csak a normál hűtőbe tesszük kb. 12 órányi időre, hogy jól megszilárduljon. A majonézhez hozzáadjuk az ecetes tormát, a cukrot, csipetnyi borsot, és jól kikeverjük. A kocsonyázott sonkát kiborítjuk a formából, felszeleteljük, és a tormás majonézzel kínáljuk.

    Munka: kb. 45 perc
    Fogyasztható: másnap
    1 adag: 557 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin