Kocsonya

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 kg sertéscsülök, -köröm, -bőrke
  • 1 kg FŐTLEN füstölt tarja
  • 2 szelet, kb. 40-50 dkg tarja (ízlés szerint, de nem muszáj)
  • 2 fej fokhagyma
  • 3 kis vöröshagyma
  • szemes bors
  • babérlevél

Elkészítés

    Elkészítés: Ehhez a mennyiséghez egy 7 literes fazekat használok. A megtisztított csülköt, körmöt, bőrkét felteszem kb. 4-5 liter vízben főni. Amikor először felforr, szűrővel leszedem a habot. Miután lehaboztam bele mehet a fűszer, a fokhagyma, és a vöröshagyma. Sóval óvatosan, mert a füstölt hús sós. Ekkor egészen kicsire veszem alatta a hőt, hogy csak alig-alig gyöngyözzön.

    Így főhet FEDŐ NÉLKÜL 4-5 óra hosszat, akkor mehet bele a füstölt tarja, ízlés szerint a füstöletlen tarja is. Ezután még főhet tovább, nagyon lassan, fedő nélkül 2-3 órát. Mielőtt leszűrjük és kicsontozzuk, hagyjuk állni 10 percet, hogy letisztuljon. A kicsontozást egyedül végezzük, a család nélkül, mert nagy az esély rá, hogy nagyon lecsökken a hús mennyisége. :)

    Szétosztjuk tálakba, legyen mindegyikben mindenféle hús, és szedünk rá levet, amennyi elfedi. A párom hozzáfűzni valója: a tálakba a kocsonya alá tesz egészen vékonyra szeletelt nyers fokhagymát, és arra tesszük a húst, majd a levet. Mehet ki az erkélyre, udvarra, szabadon választott, amíg megalszik, aztán be a hűtőbe. Jó étvágyat!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Nagy Éva 4 évvel ezelőtt
Szia Kbabett! Természetesen egyben, mint a húslevesbe.
Köllő Babett 4 évvel ezelőtt
Kedves Nevike!!!! Érdeklődnék,hogy a hagyma milyen formában kerül bele...egészben vagy aprítva??? köszönet!!!

Hasonló Receptek

Magazin