Elkészítés: A kocsonyahúst megtisztítjuk, felvágjuk, megmossuk, és hideg vízben feltesszük főni. Megsózzuk, a habját leszedjük.
Kevés csöves paprikát, szemes borsot, 8-10 gerezd fokhagymát, 1-2 babérlevelet, 1 fej vöröshagymát héjastul, 1 szál fehérrépát és 3 sárgarépát teszünk hozzá. Lassú tűzön, csendesen főzzük.
Körülbelül 3 óra múlva a hús megpuhul. Ekkor kiszedjük a húst. A levét átszűrjük, zsírját leszedjük. A csülköt kicsontozzuk, a fület felszeleteljük.
A felszeletelt darabokat őzgerincformába vagy kerek tálba rakjuk, amit előzőleg kibéleltünk főtt tojásszeletekkel. A maradékot kis tálakra rakjuk. A leszűrt lét ráöntjük, hideg helyre tesszük.
Amikor megdermedt, tálalhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre