Elkészítés: A húsokat alaposan megmosom, és egy lábasban - annyi vízzel, hogy ellepje - felteszem főni. Ha felforrt, folyamatosan lehabozom, és mikor már szép tiszta a leve, hozzáadom a kolbászt, a megpucolt zöldségeket, a fokhagymát, a borsot, a babérlevelet, sózom, és fedő alatt - éppen, hogy csak gyöngyözzön - 4 órát főzöm. A levét néha forró vízzel utántöltöm, de mindig csak annyit, hogy pont ellepje.
Négy óra elteltével, kiszedem a húsokat, ha kihűlt, alaposan kicsontozom, tányérokba egyenlő arányban szétosztom a zöldségekkel és a főtt tojással együtt, majd egy szűrő segítségével felöntöm a lével.
Ha kiporcióztam, kiteszem a teraszra, és ha szépen megkocsonyásodott, frissen facsart citromlével, almaecettel vagy ecetes tormával kínálom. Jó étvágyat!
Kedvenc téli csemegém, reggelire, ebédre, vacsorára és nasi helyett is!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre