Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kocsonya III.

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csülköt és a körmöket megtisztítjuk, alaposan megmossuk a többi hússal együtt. A répát meghámozzuk, a vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk. Ezután mindent belerakunk egy jó nagy fazékba, és felöntjük hideg vízzel (kb. 5 liter, bőven lepje el). Felforraljuk, és a keletkező habot leszedjük. Fűszerezzük sóval, szemes borssal (a sóval óvatosan bánjunk, hiszen a füstölt hús is sós). Lefedjük, és nagyon alacsony hőfokon kb. 7-8 órán át főzzük. Ha kellő ideig főzzük, akkor fog megdermedni. A húsnak le kell válni a csontról. Nem szétfőzni kell, de olyan puhára, hogy könnyen ki lehessen szedni a csontokat!

Ezután levesszük a tűzről, kiszedjük az alapanyagokat, és hűlni hagyjuk. Amikor a lé is kihűlt kicsit, akkor ha szükséges, óvatosan leszedünk a tetejéről a zsírból. Ízlés szerint elosztjuk a kicsontozott csülök- és egyéb húsokat mély tányérokba. (A felkarikázott répából is teszünk mellé.) Ezután a levest leszűrjük, és a húsokra merjük, bőségesen. Majd hidegre tesszük dermedni, és kb. 3-4 óra múlva már fogyasztható.

Kevés őrölt pirospaprikával megszórva, kenyérrel kínáljuk. Van, aki citrommal enyhén meglocsolva szereti.

Ezek is érdekelhetnek

Friss