Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kócos Kata

MME MME
1 3.7/5
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 13 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 17 dkg margarin
  • 1,5 dl tej
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg darált dió
  • 5 dkg porcukor
  • baracklekvár
  • fahéj
  • 80 dkg alma
  • 2 tojásfehérje

Elkészítés

Elkészítése: Az almát pucoljuk meg, vágjuk apró darabokra, és a cukorral, fahéjjal főzzük puhára. Keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sütőport, morzsoljuk el velük a margarint, majd adjuk hozzá a tejet és a tojást. Gyúrjuk össze, vegyük kétfelé, és pihentessük a hűtőben. Az egyik cipót nyújtsuk ki, és béleljünk ki vele egy kikent tepsit. A tésztát kenjük meg lekvárral, szórjuk meg dióval. Erre tegyük az almatölteléket. A tojásfehérjét verjük fel, és a végefelé szórjuk bele a cukrot, verjük tovább. Ezt a habot kenjük az almarétegre. Vegyük ki a másik tésztát is a hűtőből, reszeljük rá a töltelékre. Ha nehezen reszelhető, gyúrjuk össze egy kis liszttel, ugyanis ha keményebb a tészta, jobban reszelhető. 180 fokos sütőben pirosra sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss