Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kockás malacpecsenye póréhagymás lencsével

Hozzávalók

  • 1 kg malachús (comb, lapocka vagy bőrös császár)
  • 50 dkg lencse
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db póréhagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma

Elkészítés

    1. Éles késsel bekockázzuk a malacbőrt, a húsdarabok másik felét alaposan besózzuk. A római tálat és a fedelét legalább félóráig vízben áztatjuk, majd belerakjuk az előkészített húsdarabokat. Rárakjuk a fedőt, és 180 fokos sütőben 2-3 órán át sütjük.
    2. Közben a megmosott lencsét sós vízbe rakjuk főni. Teszünk mellé egy meghámozott, de egészben hagyott vöröshagymát, és félpuhára előfőzzük és leszűrjük.
    3. Kivesszük a sütőből a római tálat. Ha már megpuhult a hús, kiszedjük. Hagyjuk egy picit állni, majd egy kis merőkanállal leszedjük a pecsenyeléről a felesleges zsiradékot.
    4. A lencsét elkeverjük az összevágott póréhagymával és a zúzott fokhagymával. A zsírtalanított szaftba visszatesszük a húst, köré szórjuk a lencsét. Visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, míg a pecsenye szépen meg nem pirul, közben a lencse is elkészül.

    15 OMLÓS SÜLT HÚS, AMIVEL JÓL LAKIK A CSALÁD >>> 

    7 SZERENCSÉT HOZÓ SZILVESZTERI ÉTEL ÉS A TILTÓLISTÁS FALATOK! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin